Utazás önmagadba     

Hogyan éljünk szabadságban?

Utazás önmagunkba

 

http://www.vntv.hu/2012/11/belso-utazas-onmagunkba/

 

Nagy izgalommal és nyitottsággal utaztam Brandon Bays 12 évvel ezelõtti hétvégi szemináriumára Londonba, hogy utazást tegyek önmagamba. Akkor még nem tudtam, hogy életem egy új szakasza veszi majd kezdetét...

Olyan mély, és erõteljes élményben volt részem, hogy pár héttel késõbb trénerként is kipróbáltam magam Londonban, majd a teljes, 7 modulból álló programot elvégeztem Angliában. A szívem azt súgta, hogy ezután már semmi nem lesz ugyanúgy az életemben, mint korábban!

És valóban, egy év angliai önmunka, valamint 40 esettanulmány benyújtása után 2004-ben Brandon által akkreditált belsõ utazás-vezetõ lettem, és mostanáig emberek ezreinek volt lehetõségem segíteni, feltárni problémáik, konfliktusaik mélyebb okát, de nem csupán feltárni, hanem ott helyben meg is oldani azokat, és végigkísérni lelki-testi gyógyulásuk folyamatát.   

Az elmúlt években számos alkalommal vettem részt Brandon által vezetett képzéseken, és Gangaji csöndes elvonulásain. Ha többet szeretnél megtudni Brandonról, látogass el a www.thejourney.com honlapra. Ha Gangaji-ról elvonulásairól, kazettáiról, DVD-irõl szeretnél érdeklõdni: www.gangaji.org

http://www.nyersetel.hu/kepek/1222674556x.jpg       Gangaji - my beloved teacher

 

 

Dr. Deepak Choprával 2008 ápr. U.K.

 

 

                                                                         Dr.Gabriel Cousens és Shanti Gold-Cousens a Tree of Life (Patagonia, Arizona) vezetői

 

A képen látható házaspárral az általuk vezetett gyógyközpontban (Tree of Life) összességében több hónapot töltöttem spirituális böjtökön, zero point tanfolyamokon, nyeres étel készítő tanfolyamokon Patagoniában, Arizona államban, (USA), és Izraelben is. 

Dr. Cousens gyógyító programjában szerepel a napi többszöri meditáció, shaktipat (a kundalini felébresztése beavatott mester által), jóga, léböjt, táplálékkiegészítők, és a böjt után, 100%-ban élő, növényi ételek fogyasztása.

Ő maga több mint 30 éve élő növényi étrenden van, és a 60. születésnapjára azzal ajándékozta meg magát, hogy HATSZÁZ + 1 ! fekvőtámaszt nyomott le egyhuzamban. 20 évesen, amikor még rendszeresen futballozott is, csupán 70-re volt képes. Szerinte ehhez az erőnléthez köze van az élő növényi  ételeknek is.

 Wink

Itt olvashatjátok az interjút, amit Dr. Domján László készített Urbán Valival a BELSŐ UTAZÁS hatékonyságáról:

"Bizonyára sokaknak ismerős a vonzás törvénye kifejezés. E törvény azt a felismerést fogalmazza meg, hogy gondolatainkkal – ha akarjuk, ha nem – folyamatosan embereket és eseményeket vonzunk életünkbe. Emiatt azonban kulcsfontosságú tudni a fájdalomtest nevű részünkről is (ez Eckhart Tollétől származó elnevezés), ami a bennünk összegyűlt, feldolgozatlan, negatív érzelmi emlékek együttese. Fájdalomtestünk sokszor jelentéktelen kellemetlenség hatására aktiválódik, és ilyenkor hatalmas negatív érzelmi hullám zúdul ránk. S mivel gondolataink ekkor garantáltan negatívak, a vonzás törvénye miatt ilyenkor szükségszerűen kellemetlen történéseket vonzunk életünkbe.

Kulcsfontosságú tehát fájdalomtestünk leépítése. Ennek egyik módszerét Tolle mondja el, legérthetőbben talán A világ csak belülről változhat meg című CD-jén. Tanácsa végtelenül egyszerű (ám nem mindig könnyű azt követni is): hagyod az érzelmet lenni. Figyeled, de nem azonosulsz vele. Ily módon a fájdalmas, kellemetlen érzés idővel eltűnik, és visszalakul életenergiává.

Fájdalomtestünk leépítésére azonban remekül alkalmazható Brandon Bays Belső utazás című könyvében leírt metódusa is. Megkérdeztem erről Urbán Valit, aki a belső utazás módszerének egyik felsőfokon képzett, igen nagy tapasztalatú, hazai alkalmazója.

– Vali! Tapasztalatod szerint a belső utazás mennyire hatékonyan alkalmazható eszköz fájdalomtestünk fokozatos lebontásához?

– Ehhez én nem ismerek – mai tudásom szerint ennél hatékonyabb módszert. A fájdalomtest valójában az ego egy aspektusa, amely a negatív érzelmeinkkel való azonosulásunkat jelenti. A probléma szerintem az azonosulás, s nem a negatív érzelmeink létezése. Amikor nem azonosulunk negatív érzelmeinkkel, akkor ugyanis nincs jelen az ego. Ha megtörtént az azonosulás, akkor lép színre az egó.

Egy-egy belső utazás során lehetőségünk adódik megtapasztalni negatív érzelmeinket, ám anélkül, hogy azonosulnánk velük. Ha tudatosan megfigyeljük a bennünk létrej uml;vő érzést, érezzük annak energiáját, ám nem fűzünk az érzéshez történetet, nem dramatizáljuk, és nem is próbáljuk elnyomni vagy megkerülni, akkor rövid időn belül elmúlik, és átalakul valami más energiává. Ezt addig folytatjuk, míg végül nem marad más, csak a tiszta tudatosság, az ok nélküli szeretet és öröm, amely mindannyiunk lényege. Életbevágóan fontos eszköznek tartom tehát a belső utazást, mert véglegesen megszabadíthat a szenvedéstől.

Remekül egészíti ki ezt a metódust Byron Katie négy kérdésből álló módszere (a könyv Négy kérdés címen jelent meg magyarul), mellyel az ego másik aspektusát, a negatív gondolatainkkal való azonosulásunkat bonthatjuk le. A két módszert én kombinálom a terápiában, és azt tapasztalom, hogy így még hatékonyabbak. A négy kérdés:

1. Igaz-e ez a gondolatom?

2. 100%-ig biztos lehetek-e abban, hogy igaz?

3. Hogy érzem magam, milyen az életem, amikor elhiszem ezt a gondolatomat?

4. Milyen lenne, hogyan élném az életem enélkül a gondolat nélkül?

A 4 kérdés megválaszolása után kimondom az állításom ellenkezőjét, és megfigyelem, hogy melyik állítás igaz, és melyik még igazabb. Ha könyörtelenül őszinte válaszokat adok az említett kérdésekre, akkor a folyamat végén nem marad más, csak a feltétel nélküli szeretet érzése. Byron Katie módszerével tehát megkérdőjelezzük saját negatív gondolatainkat, nem hisszük el őket automatikusan, csak azért mert a saját fejünkben merültek fel!!!

Meggyőződésem, hogy csak akkor lehet tartós béke a földön, amikor az emberek már képesek lesznek különbséget tenni valóság és fantázia között. A belső utazás és a 4 kérdés módszere efelé visz. Mélyen igaznak tartom Eckhart Tolle szavait: „A világ csak belülről változhat meg”.

Smile

Belső utazások típusai

A belső utazásokat egyéni igények szerint tervezem meg, mely biztosítja, hogy a lehetõ legnagyobb jó születhessen belõle. Három-öt alkalmat szoktam javasolni, attól függõen, milyen problémáról van szó. 

Az alábbi utazásokra van lehetõség:

 Érzelmi és testi utazás egyben (kb. 3 órás) - Aki első alkalommal utazik, ezen az utazáson megy végig

Bőség utazás (kb.3,5 órás)
Az ego lebontása utazás ( kb. 3 órás)
 Életfeladat utazás (kb.3 órás)
 Csak testi utazás (kb.2 órás)
Csak érzelmi utazás (kb.2 órás)


Gyerekekkel mindig testi utazást teszünk (5-18 év között), mely kb.1 órás. Fontos:  a gyerekek utazása előtt mindig valamelyik szülővel teszünk először utazást! A kisebb gyermekek szinte mindig az anya konfliktusait veszik magukra, a nagyobbak pedig már önállóan is létrehozzák a saját érzelmi konfliktusokat.

jelentkezés: graceone80@gmail.com

Amennyiben valaki nem tud személyesen résztvenni belső utazáson (külföldről/vidékről vagy pl. betegség esetén)
lehetőség van Skype-on keresztüli utazásra.


Ez a program ingyenesen letölthető az Internetről, és webkamera, valamint fejhallgató segítségével teljes élményű kontaktus teremthető az utazó és az utazást vezető között.
A telefonos utazásra akkor kerülhet sor, amikor megérkezett az előre befizetett díj összege.
Az utazás idejére biztosítani kell a zavartalan körülményeket az utazónak is: telefonjait kikapcsolni, csendes helyszínt találni az utazás idejére.
Az utazó bár gyöngéd, de mély lélekfeltáró folyamaton megy keresztül, ezért szükséges, hogy az utazás előtt ne fogyasszon semmilyen elmeállapotát befolyásoló szert, alkoholt, vagy drogot.Belső utazás beszámolók:

 

Meg szeretném köszönni a múltkori utazásban nyújtott segitségedet. Az utazás frenetikus volt, annak ellenére, hogy nagyon sok fájdalmas élmény szakadt fel általa. Soha sem hittem volna, hogy valaha érezhetem a sejtjeim érzelmi fájdalmát és sírni fogok miatta. Az is hihetetlen, hogy az összes nemi és szexuális sérülésem, egy utazás alatt terítékre kerülhet és fel is dolgozható egyetlen alkalommal. Külön köszönet professzionális hozzáállásodért, hogy engeded, hogy a saját belső vezetésem szerint haladjak a folyamatban és csak kísérsz, biztosítod a keretfeltételeket és segítesz az elakadásoknál. Nagyon hálás vagyok érte! Úgy érzem, hogy benned, megtaláltam azt a terapeutát, akiben megbízva feldolgozhatom az összes lelki és testi sérülésemet! Abban is biztos vagyok, hogy ha egy pillanatra is eltévelyednék és az egóm vagy a gondolataim befolyása alá kerülnék, rögtön visszatérítenél a helyes ösvényre. Köszönet ezért is! Remélem, nemsokára tudathatom veled a jó hírt, hogy eltűnt a méhszáj polipom! :-) 

I. külföld


"Amikor eljöttem tőled a belső utazásról, végiggondoltam az apámmal való találkozás lehetőségét, kaptam a telefont, és megkértem a keresztapámékat, hogy segítsenek megszervezni nekem ezt a találkozót. Sikerült. Úgy éreztem, hogy szeretettel várt rám. Készítettem neki egy családi fotóalbumot. 15 év után találkoztunk, de ezt a 15-öt is 15 előzte meg. Azt hiszem ha nem lett volna ez a belső utazás, ahol én megéltem ezt a találkozást, még megrázóbb lett volna. Megőszült, az egész baloldala megbénult egy agyvérzés következtében, tavaly leukémiás lett, de a szeme a régi volt. És az a béke és szeretet ami áradt belőle, mint amit a meditációban éreztem. Én szerettem volna neki először elmondani, hogy megbocsájtottam, és igazán nem is fontos, hogy ő hogyan áll ehhez az egészhez, nekem fontos, hogy itt vagyok. De ő nem engedett senkit beszélni, leült, és azt mondta készültem, évek óta készülök, és most nagyon boldog vagyok, hogy elmondhatom, hogy milyen iszonyú bűntudatom van miattatok. Semmit nem sajnálok, ami történt, még az agyvérzést sem, csak azt, hogy elhagytalak benneteket." Mindenért bocsánatot kért. Annyira emberi volt, mindezt olyan nemes egyszerűséggel, őszinte szeretettel tette, hogy azóta is a hatása alatt vagyok. Szerintem óriási dolog, ha valaki szívből tud bocsánatot kérni, igazi megbánással, főleg
egy szülő a gyerekeitől. Ez az ember, így nyomorékon, sokkal nemesebb volt, sokkal óriásibb, sokkal szeretőbb, mint fiatalon fénykorában valaha is. Letisztult, a betegsége a befelé fordulásra kényszerítette, és tanult belőle. Az arcvonásai, a ráncai, a belső békéjét tükrözik. Sajnálom nagyon, hogy egy ilyen betegség tudta csak rákényszeríteni, hogy megtanulja mik az igazi értékek, fontos dolgok, hogy nem sikerült előbb. Igazán büszke vagyok rá, mert van tartása, és vállalta önmagát.
Köszönöm Vali, hogy erre a lépésre biztattál, és ezzel az örömmel a szívemben tudok élni."

Éva, Budapest


"Mindig úgy éreztük, Vilmos szereti az apját, de mintha féltené tőle az
anyukáját, és ezért mindig távolságot tartott az apjától. Egy kettős
érzés volt benne, amit nem tudott hova tenni önmagában. Mi sem értettük
egészen a belső utazásig mi állhat a hátterében.
Veled történő találkozás után hirtelen változás állt be. Mintha egy fal
omlott volna le apa és fia között. Mára odáig jutottunk, hogy Vilmos
időnként úgy érzi, jobban szereti az apját, mint az anyját. Korábban
ilyen elő nem fordulhatott. Az anya is boldog és az apa is. Az iskolában
tanító nénije azt vette észre, mintha sokkal kiegyensúlyozottabbá,
nyugodtabbá vált volna. Félévi eredménye a tavalyihoz képest jelentősen
javult. Reméljük ez így is fog folytatódni.Nagyon köszönjük a
segítségedet és kérlek folytasd ezt a munkát, mert úgy gondolom valóban
hatásos és sok emberen lehet vele segíteni."

Vilmos édesanyja, Budapest


"Egy csicseriborsó nagyságú
csomó jelent meg a hátam közepén a gerinc mellett, amiről azt gondoltam, hogy
zsírcsomó. Érintésre fájt ezért, megkértem a férjemet, hogy nyomja ki,
de nem jött belőle semmi. Másnapra duplájára nőtt, mindennappal
duplázódott. Hétvégére már rettenetesen fájt és nem tudtam aludni a
fájdalomtól.
Azon a hétvégén lányom haza látogatott, megmutattam neki, ő azonnal elvitt a
sürgősségire. Ekkor már csecsemőökölnyi mérete volt az orvos szerint.
Párakötést raktak rá, hogy hátha kifakad, és másnapra berendeltek a sebészetre kötözésre.
Az orvos szerinti diagnózis: Atheroma inflamm.dorsi Epidermalis cysta
(faggyúciszta), hogy jóindulatú, vagy rosszindulatú azt csak
mintavétellel lehet megállapítani. Meg kell műteni, kb. 6 hét múlva, de
addig nem vágják fel amíg a gyulladás le nem húzódik róla vagy ki nem
fakad.
2 hétig jártam a sebészetre kötözésre, de semmi javulás nem történt. Szeptember
12.-én már annyira szenvedtem hogy azzal a gondolattal mentem a
sebészetre, hogy vágják fel, vagy csináljanak vele valamit, mert ezt már
nem lehet kibírni. Mivel a sorsnak más terve volt velem a „véletlenek”
úgy hozták, hogy ezen a napon már nem volt rendelés mire odaértem. A
nővérek átküldtek a sürgősségire ahol 1 órai várakozás után kiderült
nem volt sebész aki segített volna rajtam. Elegem lett az egészből, és
úgy döntöttem kezembe veszem az ügyet , megoldom magam ha már az
orvosokra nem számíthatok.
Ezután otthon minden praktikát bevetettem, különböző gyógynövényes párakötésekkel próbálkoztam sikertelenül.
Még korábban elvégeztem a Belső utazás tanfolyamot, így tudtam, hogy
valamilyen elfojtott érzelmet tárolok a csomóban, ezért többször tettem
testi és érzelmi utazást egyedül. Találtam több okot is, „de intenzív
érzelem nélkül”, ami így nem oldotta meg a gondomat. Eljutottam odáig,
hogy agykontrollos, és parapszichológus létemre nem boldogulok egyedül,
és segítségre van szükségem. Nem volt könnyű elfogadnom ezt, mert idáig
minden problémám meg tudtam oldani magam.
Az interneten találtam rá Urbán Valériára,
akivel találkozót beszéltem meg. Addigra már felnőtt ököl nagyságúra
nőtt a csomó. Szenvedtem, de tudtam, és főleg hittem, hogy belső
utazással rátalálunk a megoldásra. Nem tudtam mit találunk, mégis
nyitott voltam, és befogadó. Jelen akartam lenni, így Valinak sikerült
végigvezetni egy megrázó érzelmi utazáson, amiben a már általam ismert,
féléves kori emlék jött felszínre. De mekkora különbséggel jött
felszínre. Ilyen erősségű érzelmet el se tudtam képzelni, mint amivel
itt szembe találtam magam. Egy vulkán erejével tört fel belőlem. Utána
nem maradt más, csak hatalmas megkönnyebbülés. Szóval Valinak sikerült
megtalálnia az engem fogva tartó érzelmet. Örökké hálás leszek neki,
amiért nem kis bátorsággal végignézte, és végig hallgatta a belőlem
feltörő félelmetes érzelmi kitörést.
Választhattam volna a műtétet is, így is megszabadítottak volna a csomótól, de attól
az érzelemtől, amit benne tároltam nem. A műtét után máshol keletkezett
volna csomó, mert ez az érzelem kész volt arra, hogy a felszínre
kerüljön. Ez az elfojtott érzelem bennem lappangott 54 évig, és
túlságosan fájdalmas volt ahhoz, hogy előbb felszínre kerüljön. Most
lettem rá kész, hogy elengedjem, és boldog vagyok, hogy elengedtem. Örök
hála a segítségedért Vali. Szinte ujjá születtem.
Hazafelé a buszon nem volt ülőhely, végig álltam 100 km-t, mégis szárnyaltam,
vidám, és boldog voltam. Másnap reggelre kifakadt az ököl nagyságú
csomóm, fájdalom nélkül. Rengeteg vér, genny kijött belőle, teljesen
leapadt. A maradék, néhány nap alatt teljesen kiürült, csak egy pici
horpadás emlékeztet rá, hogy ott valamikor egy ököl nagyságú csomó
volt. Nem kellett műteni, és még a fogva tartó érzelemtől is
megszabadultam.  4 hónappal az utazás után is jól
vagyok, és „CSOMÓMENTESEN”. Köszönet érte a mindenhatónak, hogy ilyen
módszert elérhetővé tett számunkra, és köszönet Urbán Valinak is a
segítségért.
Kívánok mindenkinek jó egészséget, és kívánom mindenki találjon rá a neki legmegfelelőbb módszerre, ami segít rajta."

Etelka, Bakonycsernye


"Az orvosok méh-nyálkahártya daganatot diagnosztizáltak a testemben. A
többszöri belső utazás terápiának is köszönhetően sikerült kigyógyulnom
belőle: negatív lett a szövettani eredmény. A
teljes gyógyulásom további kézzelfogható eredménye, hogy most, 3 évvel később
megszületett a gyermekem! Az orvosok persze értetlenül állnak,
ritka kivételnek, csodának tartják, hogy egy méhdaganat után valaki
spontán teherbe essen és ki is tudja hordani a babát.Szeretném
mégegyszer megköszönni neked, hogy segítettél meggyógyulni, és átélni a
csodát, hogy anya legyek. Köszönöm"

Delinke, Budapest


"Az elsõ utazásom elõtt pánikbetegséghez hasonló tüneteim voltak, rossz
fizikai állapotban voltam, amibõl meggyógyultam. Az utazásom elõtt
ragaszkodtam egy régen véget ért párkapcsolathoz, mára már teljesen
lezártam magamban és sokkal nyitottabbá váltam. A zárkózott,
visszahúzódó Kláriból egy társaságkedvelõ, nyitott, barátságos, pezsgõ
életet élõ ember lett. Gyerekeket tanítok, õk érzik meg leginkább a
változást. Toleránsabb, türelmesebb vagyok velük, õk sok mosollyal,
szeretettel és jobb teljesítménnyel jutalmaznak ezért. Köszönöm
a rengeteg tudást, felismerést, melyet közvetítéseddel, vezetésed
segítségével kaptam. Az utazás mellett a beszélgetéseink is sokat
jelentenek, a Te jelenléted önmagában olyan erõt árasztó, tiszta, és
"feltöltõ" hatású. Nagyon boldog vagyok, hogy ismerhetlek, és mindent
szívbõl köszönök!"

Klári, Budapest

"Az utcán sétáltam, amikor váratlanul éles fájdalmat éreztem
a vállamban, és a balkezem teljesen lebénult. Egy hónapon keresztül
vizsgáltak a szakemberek, megállapították a nyaki gerincsérvet, és azt
mondták, nem javasolják a mûtétet, mert az még veszélyesebb,
mintha kivárom, míg a teljes baloldalam lebénul... szteroidokkal
akartak kezelni. Egy orvos barátnõm javaslatára jutottam el Belsõ
Utazásra, ami katartikus élmény volt számomra. Amikor a kezelésrõl
eljöttem éppen esett az esõ, és megdöbbenve tapasztaltam,
hogy képes vagyok tartani az esernyõmet, érzem a nyelét, tudok fogni a
"béna" kezemmel! Ez egy olyan csoda, amelyrõl épp Brandon könyvében
hallhatunk, s melyet legtöbben fejcsóválva, kételkedve fogadunk, de
velem megtörtént! Egyetlen kezeléstõl gyógyultam meg, gyakorlatilag
azonnal, és most  tökéletesen jól vagyok, teljes
életet élek! Köszönöm!"

Edit, Budapest

"1-es fokozatú, rosszindulatú méhtest daganattal diagnosztizáltak, és meg
akartak mûteni, ezért úgy döntöttem, teszek egy belsõ utazást, és
diétázni is kezdtem. A mûtét elõtti napon a vizsgálat kimutatta, hogy
teljesen elhaltak a rákos sejtek a méhemben, tehát a mûtétre nem volt
szükség. Közben a diétától testsúlyom is, vérnyomásom is helyreállt.
Nagyon boldog vagyok, köszönöm!"

V. Veszprém

"30 éve dohányoztam, a tüdõmön egy 3mm-es, rosszindulatú daganat volt,
vércukor szintem 24,5 volt, a bal szememen szürke hályog, idegszûkület a
kezeimben. Három nappal az elsõ utazásom után, a vércukrom 10,9-re
csökkent, és tartósan ezen az értéken is maradt, kezeimet mozgatni
tudtam, és egy hónap múlva a daganat eltûnt a tüdõmrõl! Az orvosok nem
akarták elhinni, többszöri vizsgálat után is csodálkoztak. Én pedig 20
év után elõször aludtam igazán jól. Második, testi utazásom után
sikerült letennem a cigarettát is. Egyik csoda a másik után! Köszönöm!"

Zs. Szatymaz

"Egy P3-as cytológiai leletem egyetlen érzelmi utazás után teljesen negatív
lett, egyetlen eltérési pontot sem mutatott.. Tudom, hogy ezt többek
között a belsõ utazásnak köszönhetem."

Hédi, BudapestUgrás az oldal tetejére
 

Copyright 2006-20011 Nyersétel.hu - ARTdEQ