Könyvek         

 

A CNN is riportot készített Angela Stokes-szal, aki túlsúlyos volt, és több mint 70 kg-ot fogyott az élő ételek segítségével.

Angela receptkönyvét kiadtam magyarul is!

 


Angela Stokes: Élő ételfinomságok receptkönyve

 

A könyvet nemcsak túlsúlyosoknak ajánljuk. Fedezd fel, hogy az élő ételek egyik legnagyobb öröme, hogy visszatérhetsz egy jóval egyszerűbb és természetesebb életformához, közelebb kerülhetsz a természethez. Ez a könyv több mint 150 olyan egészséges, tápláló és ízletes receptet tartalmaz, mellyel bárki elkezdheti ezt az egyszerű életformát akár már ma.

A kötet ára: 2490 Ft

egyelőre nem kapható!

 Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

(Eredetileg 2007-ben adtam ki,  2011-től azonban új kiadásban találod meg a könyvesboltokban)

 

Victoria Boutenko könyvét 2007-ben fordítottam le és adtam ki, majd 2010-ben, amikor már sokan elolvasták könyvét és részben vagy egészben átálltak az élő ételek fogyasztására, meghívtam őt Budapestre előadást tartani a zöld turmixok jótékony hatásairól. Kb. 180-an jöttek el az előadására, és fogadták meg hasznos tanácsait.

 

A könyv tartalmáról:

A szerzõ két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végsõ rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinézõ embereket, és gátlásosságát legyõzve, megszólította õket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tõle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cu korbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élõ, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentõ volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az õ családja számára is ez lesz a helyes út.A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögébõl mondja el, hogyan változott meg örökre az élete...

Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel késõbb íródott, Viktória a zöld levelekrõl és a belõlük készült turmixokról közöl meghökkentõ információkat. Új nézõpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöld turmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

 

A zöld turmixok elõnyös hatásai:

A zöld turmixok nagyon táplálóak. A hozzávalókat a következõ arányban kell összeturmixolni: kb. 40%-ban bio zöld levél és 60%-ban érett, bio gyümölcs

 

A zöld turmixokat könnyû megemészteni. A turmixolás a zöld levelekben és gyümölcsökben lévõ sejtek nagy részét feltöri, ezáltal az értékes tápanyagok kiszabadulhatnak a sejtekbõl és könnyedén felszívódhatnak szervezetünkben. A felszívódás szó szerint már a szájban megkezdõdik .

 

A zöld turmixok- szemben a gyümölcscentrifugával készített levekkel - teljes táplálékok, mert van bennük élelmi rost is. A rostok segítik a kiválasztást.

 

A zöld turmixok a legízletesebb ételek. A 60:40%-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki. Aki megkóstolja a turmixokat, meglepõdve fogja tapasztalni, hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színû.

 

A klorofill molekula nagyon hasonlít az emberi vér molekulájához. Dr. Ann Wigmore szerint a klorofill fogyasztása olyan, mintha egészséges vért öntenének belénk. Nagyon kevés ember fogyaszt megfelelõ mennyiségû zöld levelet, beleértve az élõ ételeket fogyasztókat is. Napi fél-egy liter zöld turmix elfogyasztása nem csupán elegendõ tápanyaghoz juttatja szervezetünket, hanem a hasznos tápanyagok felszívódását is biztosítja.

 

A zöld turmixok elkészítése könnyû, és gyorsan eltisztítható a turmixgép. Ezzel szemben a centrifugálás idõigényes, sok tisztogatással jár és költséges. Sokan éppen a fenti okokra hivatkozva kerülik a levek centrifugálását. A turmixok készítése a mosogatással együtt kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe.

 

A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik, mégpedig minden korosztály, beleértve a 6 hónapnál idõsebb kisbabákat is. Természetesen óvatosnak kell lennünk a gyerekekkel, és csak lassan szabad növelnünk a mennyiséget, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

 

Amikor zöld turmixok formájában juttatjuk a szervezetünkbe a zöldeket, nagymértékben csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

 

A rendszeres zöld turmix-ivás rászoktathat bennünket a szilárd zöld tá plálékokra is. Mindössze néhány hét zöld turmix-ivás után a legtöbben elkezdik kívánni a zöld levelû növényeket is, és élvezik ezek fogyasztását. Különben a megfelelõ mennyiségû zöld levelû fogyasztása a legtöbb embernek problémát okoz, különösen a gyerekeknek.

 

Bár mindig frissen a legjobb, a zöld turmix legfeljebb 3 napig hûtõben is eltartható, ami jól jöhet a munkahelyen, vagy utazáskor.

 

Kezdj el kísérletezni a különbözõ ízû kombinációkkal, és fedezd fel ennek a csodálatos, ízletes és tápláló étrend kiegészítõnek az örömét és az elõnyeit. Ha mélyebben is érdekel a téma, vásárold meg Viktória Boutenko könyvét A Nyers étel csodáját.

 

 Ugrás az oldal tetejére
 

Copyright 2006-20011 Nyersétel.hu - ARTdEQ